Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Συναυλία - Μουσικό Δρώμενο για παιδιά


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΚΥΘΝΟΥ σας προσκαλεί σε μια συναυλία - μουσικό δρώμενο, στις 28-11-2010, ώρα 17.30, στην Πατριωτική Στέγη (Λάρνακος & Αμμοχώστου 2, Αιγάλεω).

Οργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: ΝΟΤΑ ΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


Η μουσική αυτή εκδήλωση έχει τόσο ψυχαγωγικό όσο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Είναι ειδικά οργανωμένη ώστε τα παιδιά παρακολουθώντας μια ζωντανή συναυλία και με την ενεργή συμμετοχή τους, μέσα από παιχνίδια, πειράματα, γρίφους, τραγούδι, χορό να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα (φλάουτο και σαξόφωνο από τα πνευστά, κιθάρα από τα έγχορδα, κάποια κρουστά, πιάνο και φωνή).


Με τη βοήθεια επαγγελματιών μουσικών θα ακούσουν το ηχόχρωμα, δηλαδή την ιδιαίτερη φωνή του κάθε μουσικού οργάνου, θα μάθουν πως τα όργανα παράγουν τον ήχο τους και πως παίζονται, θα τα αγγίξουν και αν ο χρόνος και ο αριθμός των παιδιών το επιτρέπει, θα δοκιμάσουν να παίξουν και λίγο με κάποια από αυτά.
Το μουσικό μέρος δε, που πλαισιώνει την όλη εκδήλωση, είναι ειδικά επιλεγμένο για τους σκοπούς της και περιλαμβάνει μουσική τόσο από το κλασσικό ρεπερτόριο, όσο και των Μάνου Χατζιδάκι, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Κυπουργού και άλλων.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Τζίνα Μαρκουλή: πιάνο, τραγούδι Παναγιώτης Σταθόπουλος: φλάουτο, σαξόφωνο, τραγούδι Παναγιώτης Ζαβίτσας: κιθάρα, τραγούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου